Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Czy przy alergii utajonej na mleko można jeść masło klarowane? Myślę, że alergenem są białka mleczne, a nie tłuszcz, ale poproszę o opinie specjalistów.
Nie, nie smakuje mi :). Ale jest to poprostu dla mnie wygodne i optymalne czasowo. Mam nadmiar obowiazkow i tak ledwo udaje mi sie znajsc czas na silke i gotowanie. Tak ze tak, ide na latwizne. Nie pytam czy jest to optymalne rozwiazanie tylko czy przejdzie przy moim nadmiarze obowiazkow i niedoborze czasu ? Slonecznik daje co 2-3 dni ale rownie [...]
Anubis, smażyłem pierś na maśle klarowanym i dodałem orzechy. Czy masło klarowane również jest złe? Czy jest okej? Co do samego masła czytałem trochę artykułów i opinie są podzielone. Co według was jest złego w maśle? Nie trzymam się opinii że jest dobre, chciałbym jednak pozyskać jak najwięcej informacji :) Anubis, Dodo - dzięki za informację co [...]
Olej kokosowy, smalec, masło klarowane, spraye do smażenia to najlepsze produkty w tym kierunku. Oliwa jak najbardziej też może być. Tutaj możesz poczytać: https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
Olej rzepakowy nie jest jedynym dostępnym źródłem tłuszczów. Masz o wyboru wiele innych i przy okazji lepszych np. do smażenia. W tym celu warto wybrać olej kokosowy, masło klarowane, smalec, czy oliwą z oliwek. https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Ryby wędzone okazyjnie jak najbardziej można zjeść. Bazować polecam na [...]
Smalec będzie bdb wyborem do smazenia ( ma dobry skłąd lipidowy i wysoką temp dymienia ) krótkie oborbki śmiało na oliwie , olehu rzepakowym , jakąś jajecznice na maśle mozesz, masło klarowane bedzie dobrym wyborem .Kokosowego nie używaj i nigdy nie podgrzewaj knianego
Blue hope nie każde maslo jest z cukrem. Masło możesz stresować ale lepiej z migdałów lub nerkowców. Ja bym polecał wogole np. Masło zwykłe lub klarowane. Te, które widziałam w supermarketach, to o wysokich węglach (a niższych tłuszczach), albo wyższych tłuszczach, a mniejszych węglach, w każdym (ręki uciąć nie dam) był cukier. Podasz linki, albo [...]
Blue hope nie każde maslo jest z cukrem. Masło możesz stresować ale lepiej z migdałów lub nerkowców. Ja bym polecał wogole np. Masło zwykłe lub klarowane.
[...] klarowane, ja niestety nie miałem) sól do smaku Okej, zaczynamy od nastawienia ryżu. Następnie bierzemy się za cebulkę, kroimy standardowo w półksiężyce. Rozgrzewamy masło w garnku, jak na załączonym obrazku: http://i44.tinypic.com/2ueip38.jpg Dodajemy pokrojoną cebulkę: http://i41.tinypic.com/1om3cg.jpg Cebulkę dusimy do momentu aż [...]
[...] są dobre. Źródłem tłuszczu w mojej diecie są / jest: - jajka - mięso wieprzowe, wołowe, łosoś, dorsz, makrela (jem także drób, ale tam zawartość tłuszczu jest znikoma) - masło 82% oraz klarowane (smażę na tym tylko i wyłącznie jajecznicę / omlet, ponieważ mięso smażę na PAMie i delikatnie smaruję pieczywo pełnoziarniste do śniadania) - masło [...]
[...] (mielone) -oliwa z oliwek, olej rzepakowy, oleje z orzechów, olej lniany (ten ostatni odradzany sylwetkom typu 'gruszka') -ryby, jajka jak wyżej -awokado -prawdziwe masło, tłuszcz zwierzęcy traktują jako dodatkowe źródło tłuszczy jeśli dostarczane są tłuszcze wymienione powyżej Ladies piją wodę mineralną i herbatki wg uznania (ale nie [...]
[...] było manewrować, a głodna byłam cały dzień praktycznie #-P Ale nie dałam się, o nie! ;-] - jajecznica na klarowanym maśle, mała kawa rozpuszczalna ze śmietanką 30%, - klopsy mielone z indyka, kapusta biała, - j.w. - kawa rozpuszczalna z mlekiem, - jaja, masło extra. - pierś z kurczaka z mozarellą, klarowane masło, garstka migdałów, - ok 2l wody.
[...] domieszka tłuszczów roślinnych i paru innych składników które w normalnym maśle nie występują. Do smażenia szybciej użyć smalcu/oleju kokosowego/oliwy, na krótkie smażenie typu jajecznica nada się zwykłe masło, do kanapek też lepiej zwykłe dobre jakościowo masło niż przemysłowe klarowane. Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2014-03-31 10:34:01
[...] wejściem na rower i ruszeniem w drogę powrotną? Traktuję to jako taki zastrzyk energii na trasę, a właściwy posiłek potreningowy zjadam po powrocie. 2. Rozumiem, że jeśli masło - to tylko klarowane. Czy ja na redukcji w ogóle mogę masło? Myślę głównie o jajecznicy na maśle. 3. Chciałabym po miesiącu zmagań zrobić pomiary kontrolne - zobaczyć, [...]
[...] postaraj się teraz -wprowadzić jako źródło białka w pierwszej kolejności tłuste ryby, tak jak Ci poradziła obliques -jak najwięcej krzyżowych warzyw jak pisała Martucca -masło roślinne zamień na prawdziwe z tłuszczu mlecznego 82% -pamiętaj, że puszkowane jedzenie 1-2xtyg -słonecznik zamień lepiej na inne nasiona, ma omega 6, których mamy [...]